Artistiura KK-maksulla?

Kuukausimaksulla tuotamme sinulle sovitun määrän julkaisuja vuodessa, markkinoimme kappaleitasi ja saat itse keskittyä täysipainoisesti taiteelliseen työhön.


Parasta tässä diilissä on se, että olet oman onnesi seppä, omistat itse masteroikeudet tuotettaviin äänitteisiin ja vältät samalla musiikkialan suurimman sudenkuopan, eli ennakkovelan. Erään artistin surullinen tarina

Surullinen artisti
Olipa kerran lahjakas artisti, joka halusi mahdollisimman nopeasti mahdollisimman kuuluisaksi. Hän onnistui tekemään vaikutuksen ison levy-yhtiön edustajiin ja sai levydiilin. 

Allekirjoituspalkkio oli 10 000€. Jes!

Lukematta pientä pränttiä, hän luopui allekirjoituksen myötä kaikista oikeuksistaan tuotettaviin äänitteisiin ja hengentuotteisiinsa iäksi. 

Levy-yhtiössä alettiin hommiin. Maineen kasvattamiseen meni vuosi ja meni toinenkin, mutta kolmantena vuonna läpimurto viimein tapahtui. Uudet biisit lävähtivät soimaan kaikilla Spotifyn soittolistoilla, radiokanavilla ja lopulta artisti pääsi vierailemaan jopa televisiossa. Rahaa liikkui pelkästään hänen nimensä ympärillä miljoonia euroja, mutta jostain syystä artistin oma tulotaso ei kasvanut lainkaan. 

Artisti alkoi varovasti kysellä rahojen perään. 

Kävi ilmi, että levy-yhtiön maksama 10 000€ allekirjoituspalkkio oli oikeastaan lainaa. Se pitäisi maksaa pois ennen kuin hän alkaisi itse saada tuloja musiikistaan. Kuluja oli tullut muutenkin lisää. Olihan artistin toimintaa ylläpidetty levy-yhtiön taholta jo 3 vuotta. Levy-yhtiö oli tarjoutunut maksamaan vähän sitä sun tätä. Siellä oli piikissä levyjulkkariskumpat ja monet muut artistin toimintaan liittyvät kulut.  

Lopullisesta summasta oli vaikea saada kunnollista selvyyttä, mutta levy-yhtiön kirjanpidon mukaan se oli vähintään 80 000 euroa. Aika iso piikki.  

Kummallista kyllä, artisti oli omasta mielestään tuottanut levy-yhtiölle paljon enemmän rahaa kuin mitä hänen väitettiin olevan velkaa. Olihan hän tehnyt monia keikkoja ilmaiseksi vaikka tiesi yhtiön laskuttavan niistä jotakin. Lisäksi oli monia tapahtumia, joissa hän oli käynyt esimerkiksi puhumassa ilman palkkiota tai hyvin nimellistä korvausta vastaan.  

Kävi ilmi, että hän oli tehnyt sopimuksen, jonka mukaan levy-yhtiö sai myydä häntä haluamaansa hintaan, eikä sopimuksessa oltu määritelty hänelle minimipalkkiota. SHIT HAPPENS.  

Jotta kenenkään ei tarvitsisi enää kokea vastaavaa, me päätimme perustaa levy-yhtiön, joka toimi toisin. yhtiön nimeksi annoimme HIT HAPPENS.Miten HIT HAPPENS -malli toimii?

Iloinen artisti
Meillä artisti investoi itse omaan artistiuraansa kuukausimaksun muodossa. 

Hän omistaa itse masteroikeudet äänitteisiinsä. Osuutemme artistin äänitteiden julkaisutuotoista ovat maltilliset. Koska artisti itse investoi kuukausimaksuun, ei meidän juuri ole tarvetta rahoittaa toimintaa ennakoilla.  

Näin toiminta on läpinäkyvää, eikä ennakkovelkaa pääse kertymään. Meidän kanssaamme artistin investoinnit tuottavat hedelmää sitä enemmän, mitä paremmin hänen musiikkinsa menestyy. Tämä on se tapa, jolla myös artistille jää pitkässä juoksussa rahaa viivan alle.  

Ennen pitkää, jos ja kun tuloksia saavutetaan, voidaan kuukausimaksusta myös luopua, jos jatkuvaa tuottoa tulee ja artisti haluaa vaikka kasvattaa meille tarjoamaansa provisiota. 

Käytännössä toimimme siis päinvastoin kuin majorit ja se toimii yllättävän hyvin!Laitetaanko artistiurasi käyntiin? 

Laita viestiä alla olevan linkin kautta ja kerro toiveistasi. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Tyypillisesti jo päivän tai parin sisällä.