VähäE ja Vini tekivät biisin kaikille, joille koulu muistutti enemmänkin vankilaa (julkaisupäivä: 20.5.2022)

Uusi single: "Tutkinnoilla ei leveillä" on omakohtainen kappale siitä kuinka koulu ei maistu ja halu tienaamaan on kova.

VähäE - Näillä tutkinnoilla ei leveillä
VähäE:n aiemmat julkaisut ovat saaneet varsin hyvän vastaanoton ja erityisesti rekka-aiheinen Tien päällä -biisi pysyi pitkään Spotifyn viraalilistalla, keräsi lehtijuttuja ja on nyt striimannut pelkästään Spotifyssa yli 70 000 kertaa. Kappaleen tiimoilta 

Rentouttava kesäbiisi antaa lohtua kaikille, joiden arvosanoissa olisi parantamisen varaa. Kappale muistuttaa, että vaikka koulut menisi kuinka penkin alle, on lupa nauttia kesästä! Näillä keleillä paperit ovat vain paperia ja numerot numeroita. Kaikista ei tarvitse tulla maistereita.

Rekkakuskina VähäE tietää, että niin kauan kuin tietä riittää ja on tavaraa kuskattavana, pysyy "tyhmempikin" leivässä. Asfaltti ei kysy matikan arvosanaa, fiksummat ihmiset saa ällänsä pitää ja tieto lisäisi vain tuskaa. 

Biisin kertsissä feattaa biisin säveltäjä Vini

"Näillä tutkinnoilla ei leveillä" -biisin tekijä- ja tuotantotiimissa oli mukana myös Vini (Ville Nisunen), jonka herkkä falsettilaulu kertosäkeistössä suorastaan kruunaa kappaleen. 

Vininkään Spotifystriimit eivät ole ihan pienimmästä päästä. Mm. hänen tulkitsemansa cover-versio klassikosta: Behind blue eyes striimasi hiljattain Spotifyssa jo yli 800 000. 

Tämän kappaleen myötä Vini palaa juurilleen originaalin suomenkielisen popin pariin. Sielunsa syvimmistä sopukoista hän lohduttaa kuulijoita. 


Näillä tutkinnoilla ei leveillä 
mut se haittaa ei näillä keleillä - mitään. 
Kuinka paljon pitäis tietää? 
Se lisäis vain tuskaa, 
teen mun duunit ja kuskaan - tavaraa. 
Paljon kauemmas se kantaa.


Vähempikin riittää, eikä numeroilla ole kesäkeleillä paljoakaan väliä. Kertsissä on samaa tenhoa kuin Vinin menestyneimmissä suomenkielisissä kappaleissa Alavilla mailla hallan vaara ja Keskinkertainen. Jotain samaa taikaa on myös Henrikin kappaleessa: Älä odota, jonka Vini on niinikään säveltänyt ja jossa hän myös feattaa.

Elämässä voi menestyä ilman lukupäätäkin

Molemmat biisillä esiintyvät artistit ovat eläviä esimerkkejä siitä kuinka elämässä voi menestyä myös ilman lukupäätä. 

VähäE meni yläasteelta suoraan amikseen ja on valmistumisestaan asti ajanut leipätyökseen rekkaa. Vini taas hankki puualan artesaanin paperit. Nyt molemmat toteuttavat musiikillisia unelmiaan päivätöiden ohessa. 

Kappale on täydellinen kesäbiisi lukuvuoden viimeisiin päiviin ja loman alkuun. Suositellaan erityisesti kaikille niille, joille koulussa viihtyminen on ollut ajoittain vaikeaa.
🗞️ Lisätiedot / Haastattelupyynnöt
💚 Ota biisi haltuun Spotifyssa